Lime juustokakkua nam! Ohje on ihan omasta päästäni tehty.
Pohja
2/3 pakettia Digestive keksejä
80g voita
Massa
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 limen mehu
Sokeria
4 liivatetta
Päälle valkosuklaa lastuja ja limen viipaleita.
Murenna keksit, esimerkiksi minigrip pussiin tai muuhun vastaavaan
ja paukuttele kaulimella palasiksi. Toinen vaihto ehto tehosekoittimella jauheeksi.
Tehosekoittimella tulee aika pieni rakeista ja tällöin pohja voi kovettua kovaksi. Kun itse käsin tai
kaulimen avustuksella murskaa keksit tulee mukavan kuohkea ja sattumainen pohjasta.
Tahdoin tähän reilun paksuisen pohjan. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva, laita kakkuvuokaan pohjalle kevyesti taputellen, elä painele liian tiiviiksi pohjaa.
Tahdoin tähän reilun paksuisen pohjan. Sekoita keksimuru ja sulatettu rasva, laita kakkuvuokaan pohjalle kevyesti taputellen, elä painele liian tiiviiksi pohjaa.
Massan tekeminen kannattaa aloittaa laittamalla liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Purista limeistä mehut, lisää tuorejuustoon ja mausta sokerilla. Sekoita tuorejuusto ja kermavaahto. Keitä tilkka vettä kattilassa, noin 3 rkl ja lisää liivatteet kiehuvan kuumaan veteen yksitellen. Purista liivatteesta ylimääräinen neste pois ennen kattilaan laittoa. Odota että sulanut liivate jäähtyy huoneen lämpöiseksi ettei massa juoksetu liian kuumasta liivatteesta. Kaada massa keksipohjan päälle ja nosta kakku hyytymään. Pakasteessa hyytyy noin tunnissa ja jääkaapissa 2-4tuntia. Koristele hyvin pestyjen limen viipaleilla ja valkosuklaalla. Valkosuklaata voi olla vaikka reilukin keko keskellä.
Parhaimmillaan kakku on vuorokauden päästä valmistuksesta kun maut ovat sekoittuneet ja tasaantuneet kunnolla. Kuppi kuumaa kahvia tämän herkun kanssa maistuu taatusti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti