Rakas tyttömme, toinen lapsemme, täytti 1 vuotta ja sitä juhlittiinkin kolmena päivänä <3 Vuosi taas vierähti hurjaa vauhtia..
Ensimmäisenä iltana oli tarjolla omenapaistosta ja vanilja jäätelöä sekä coktailpiirakoita ja munavoita.
Omenapaistokseen sain ihanan ohjeen mieheni siskolta.
Tässä ohje omenapaistokseen:
6 omenaa
2dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
4rkl rasvaa (itse käytin maidotonta, sininen keiju)
1/2 tl vaniliinisokeria
Paistolämpötila 175 astetta ja noin tunti.
Kuori omenat ja tee ohuehkoja lohkoja. Nypi rasva, jauhot ja sokerit muruksi.
Lado vuokaan vuorotellen omenoita ja muruseosta. Päälimmäiseksi muruseoskerros.
Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Tarjolla oli täytekakkua, maidotonta suklaakakkua, kinkkuvoileipäkakkua,
muumi-keksejä, popkornia, pipareita ja suolasia pikkukeksejä.
Herkullista
tuli täytekakusta. Valion vispikerman värjäsin punaisella, tomuvärillä. Ja mikä hauskaa, väri sattui olemaan
melkeimpä aivan sama kun aikasemmin tehdyissä kukissa :)
Väliin
survoin tehosekottimella 2 banaania ja mansikoita. Kirjoitus ja muu
tumma koristus on brumbergin tummasta suklaasta. Olen huomannut että
sillä on kaikista helpoin pritsata.
Löysin ihanan ohjeen myös maidottomaan kakkuun Kinuskikissan blogista. Muokkasin itse ohjetta vähän mieluisemmaksi.
Ja tämä oli myöskin herkullista, tosi makeeta mutta ihanaa!! Kerrankin maidon voi maistua hyvälle!!
Maidoton suklaakakku
n 200g digestivejä
n 100g kasvirasva pohjaista rasvaa(sininen keiju)
1/2dl sokeria
4dl Gogreen vispiä
2dl Sunnuntain vispiä
1/2dl sokeria
300g tummaa suklaata(brunberg)
2 liivatetta
Pinnalle höyläsin suklaa suikaleita suklaalevyn pohjasta, kätevä kotityöväline on esim juustohöylä ;)
Laita
keksit vaikkapa pakastepussiin, itse laitoin kaksi pussia päällekkäin,
ja murskaa keksit kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun
kanssa sekaisin, myös sokeri tuonne sekaan. Laita keksipohja
leivinpaprilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Voitele kevyesti vuoan
reunat ruokaöljyllä, helpottaa kakun irtoamista siististi jos ei ole
käytössä reunakalvoja.
Laita
liivatteet likomaan kylmään veteen. Vaahdota vispit ja sulata suklaa
varoen mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita vispivaahto ja suklaa
varovasti sekaisin. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatteet
joukkoon. Anna liivatteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää koko ajan
massaa sekoittaen massan joukkoon. Kaada
massa kakkuvuokaan ja laita hyytymään jääkaappiin noin 3 tuntia tai
seuraavaan päivään (pakkasessa kakut hyytyy noin puolessatunnissa-tunnissa, varmista ettei pääse jäätymään). Maku on aina parempi jos mahdollista tehdä kakku
edellisenä päivänä. Irroita kakku vuoasta ja tasoita kakun reunat vaikka palettiveitsellä sileäksi. Koristele ja aseta tarjolle.
Kinkkuvoilepäkakut
tein ekaa kertaa itsekseni. Tuli tosi hyviä vaikka vierastin
paahtoleipää voileipäkakussa. Ollaan aina tehty itse tehdyistä
vuokaleivistä.
Kinkku voileipäkakku
Leiväksi 4 pss graham paahtoleipää.
Kostutus kasvisliemellä.
Täyte:
350g saunapalvikinkkua
1prk kermaviiliä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n 440g majoneesia ( 1prk )
2 rkl sinappia
1/2 tl sitruunapippuria
500g perinteistä kurkkusalaattia
2pk aurinkokuivattua tomaatti- tuorejuustoa
Kuorrutus:
1,5 purkkia majoneesia
400g maustamatonta sulatejuustoa
Koristeet:
Kinkkua, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä, herneenversoja, salaattia.
Kuutioi
kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi ja tuorejuusto sekaisin.
Lisää joukkoon kinkku ja mausteet (sinappi ja pippuri).
Leikkaa
leivistä reunat pois. Lado alimmaiseksi leipäkerros. Sitten maustettua
tuorejuustoa ja kurkkusalaattia. Seuraavaan väliin kinkku- massaa. Ja
taas seuraavaan tuorejuustoa ja kurkkusalaattia. Vielä yksi väli
kinkulla ja päälimmäiseksi leipäkerros. Itse kasasin kakut kahteen isoon
piparirasiaan ja laitoin painot päälle. Seuraavana päivänä sitten
kuorrutus ja koristelu. Kakut voi myös kasata suoraan tarjottimelle ja
antaa maustua kelmulla suojattuna yön yli.
Koristelussa voi käyttää omaa mielikuvistusta ja käyttää myös muita raaka-aineita, esim kurkkua, paprikaa yms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti