Macaron leivokset

Macaron leivokset

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Macaron



Viimein ajattelin uskaltautua uppoutua Macaron leivoksien pariin. Vuoden olen seurannut tätä buumia ja lukenut ja kuullut kuinka ne on vaikea saada onnistumaan. Ohjeita on monen laisia ja vähän jokaisella oma tyyli tehdä. Niimpä avasin tämän kummittelevan akuevaltauksen ja otin niin sanotusti härkää sarvista kiinni.

Valitsin ohjeen millä joku toinen oli onnistunut täydellisesti. Mutta kun aloin mittaamaan ja punnitsemaan aineita, ohje vaihtui lennosta toiseen.

Valmistin nämä macaronsit mantelijauhopussin kyljessä olevalla ohjeella.



 Ohje menee näin :

125g mantelijauhoa
225g tomusokeria
4 valkuaista
25g sokeria

Halutessasi maku/väriainetta.

Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset. Mittaa mantelijauho ja tomusokeri ja siivilöi. ( nämä kannattaa laittaa "blenderiin" en nyt saa päähäni mikä se yleiskoneen vekotin on nimeltään, jossa kone hienontaa mantelijauhon aivan hienoksi. Tomusokerin kanssa ettei mantelin rasva erotu. )
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää väri/makuaromi. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.


Käätele mantelijauho-tomusokeriseos varovasti vaahtoon. Kun vaahto on sileää ja sopivasti laskeutuvaa * laita pursotin pussiin ja pursota noin 2cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Annoin näiden seistä melkein kaksi tuntia ennen paistoa. Tähän sopiva testi on se että kun voit varovasti silittää macaronin pintaa ja se jää sileäksi eikä tartu sormeen ne on valmiita uuniin. Ja sitten vaan jännätään! ;)



Paista +169 asteessa noin 10-12 minuuttia.



Irrota macaronsit varovasti pelliltä kun ne ovat hieman jäähtyneet. Jäähdytä ja pakasta ne jos leivot etukäteen. Tai valmista täyte valinnan mukaan. Pursota tai levitä täyte puolelle macaronseista ja jätä toiset puolet "kansiksi".

Makeita mutta kahvipöytään vaihtelua tuova leivonnainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti